X

“Qualsevol que sobrevisqui a una travessia en pastera mereix ajuda”​

Tata va arribar fa 10 anys a Mallorca en una embarcació des de Mali. Llavors era menor d'edat i l'IMAS es féu càrrec d'ell. Ara ajuda altres joves que, com ell, necessiten una mà amiga per integrar-se

18/08/2019

“Qualsevol que sobrevisqui a una travessia en pastera mereix ajuda”​

Tata és un exemple d’un menor que arriba tot sol a Espanya després d’un recorregut amb pastera des del seu país d’origen, Malí. Un cop arribat, fou l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) l’organisme que s’encarrega del menor de 17 anys. Als 18 anys, fou a través del Grup d’Educadors de Carrer (GREC), com va aconseguir viure un pis compartit amb un monitor. Ara després de 10 anys de la seva arribada és ell mateix qui treballa amb els joves com a monitor.

Actualment el Grec treballa amb 17 joves d’uns 18 anys. L’objetiu és poder oferir un pis d’emancipació, així com eines per poder assolir un treball i fomentar les habilitats socials. Tot i així, la crisi de lloguer fa que en moltes ocasions aquests joves hagin d’optar per altres opcions.

La necessitat d’oferir recursos emocionals als joves és segons els experts una eina pendent per poder ajudar a que la intergració i la superació del passat sigui una realitat.

18/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris