X

95 cambreres de pisos diagnosticades per malaltia laboral en el darrer any

La inspecció de treball de les Illes ha fet més de 300 actuacions relacionades amb les cambreres de pisos

18/08/2019

95 cambreres de pisos diagnosticades per malaltia laboral en el darrer any

D’ençà que es varen començar a reconèixer les malalties professionals que afecten les extremitat superiors de les cambreres de pisos, 95 treballadores de les Illes han estat diagnosticades amb aquests problemes segons les dades de la Conselleria de Treball. La majoria pateixen la síndrome del túnel carpià. L’associació Kellys Unió Balears està satisfeta amb la xifra tot i que creuen que és insuficient. Denuncien que les Mútues hi posen molts d’entrebancs.

La Inspecció de Treball controla les condicions laborals i els riscos físics i psicosocials de les cambreres de pisos en 3 campanyes diferents. Des del maig s’han fet més de 300 actuacions a la comunitat. Els inspectors no només vigilen les hores extraordinàries o el tipus de contracte sinó també la càrrega de feina.

Diumenge que ve les cambreres de pisos es concentraran a Palma per visibilitzar la problemàtica del seu col·lectiu i exigir millores laborals. Una acció que es repetirà a diferents ciutats d’Espanya i que també servirà per donar suport a les Kellys d’Eivissa, que han convocat pel cap de setmana que ve una vaga de 48 hores per reclamar una reducció de la càrrega de feina.

18/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris