X

Barcelona ret homenatge a les víctimes de la Rambla i Cambrils

S'ha realitzat un minut de silenci mentre sonava el Cant dels Ocells de Pau Casals. Les víctimes i familiars hi han dipositat clavells blancs

17/08/2019

Barcelona ret homenatge a les víctimes de la Rambla i Cambrils

Al mosaic de Miró, a la Rambla, just on es va aturar la furgoneta de l’atacant fa dos anys, s’hi ha celebrat un breu acte d’homenatge a les víctimes. 16 persones morien i 155 resultaren ferides a causa dels atacs a Barcelona i Cambrils. S’ha realitzat un minut de silenci mentre sonava el Cant dels Ocells de Pau Casals. Les víctimes i familiars hi han dipositat clavells blancs.

També ho han fet, posteriorment, autoritats i públic assistent. No hi hagut discursos polítics i la presència institucional ha estat reduïda. Hi han assistit el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la batlessa de la ciutat, Ada Colau, a més de consellers i representants dels partits.

A més d’aquest acte oficial promogut per l’Ajuntament, hi ha hagut un altre homenatge organitzat per l’Associació Catalana de Victimes d’Atacs Terroristes, a l’inici de la Rambla. Allà familiars de les víctimes i tots els cossos de policia han fet una ofrena floral. També hi han acudit representats del PP, Ciutadans i VOX.

A les 12, desenes de persones dels CDR s’han manifestat davant la Sagrada Família amb consignes com “demanam respostes”.

A Cambrils, on 5 terroristes varen ser abatuts després de ferir diversos transeünts i matar una dona, no s’hi ha fet cap acte oficial en aquest segon aniversari, però hi ha hagut un homenatge espontani a la placa de record de l’atac. 16 persones moriren i 155 resultaren ferides als atemptats.

17/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris