X

L’Open Arms entra en aigües italianes però els guardacostes li impedeixen atracar a Lampedusa

Espanya, França, Alemanya, Romania, Portugal i Luxemburg s'han ofert a acollir els migrants

15/08/2019

L’Open Arms entra en aigües italianes però els guardacostes li impedeixen atracar a Lampedusa

L’Open Arms, amb 147 migrants abord, és a 5 milles de l’illa de Lampedusa, al sud d’Itàlia. Els guardacostes l’impedeixen atracar tot i que un tribunal italià ha suspès la prohibició dictada per Mateo Salvini. El govern espanyol està disposat a participar en un repartiment equilibrat dels ocupants del vaixell humanitari. A més d’Espanya, França, Alemanya, Romania, Portugal i Luxemburg s’han ofert a acollir els migrants.

Des de l’Open Arms ja veuen terra italiana a prop. Però després de dues setmanes atrapats enmig del Mediterrani, el final d’aquest periple encara és ben incert. Patrullers de la guàrdia i capitania italianes estarien bloquejant el pas del vaixell humanitari. Ho ha denunciat l’actor Richard Gere a la cadena SER. “Tracten de prohibir el pas de l’Open Arms, han dit al capità que no se’ls permetria passar, però segons la justícia és tot el contrari. Hi ha un abús de poder desagradable per part de Salvini i, de fet, no hi ha cap prohibició específica sobre la seva entrada”, així s’ho ha comunicat el capità del vaixell.

Tot i la suspensió del decret Salvini, el ministre de l’Interior italià ja va anunciar que no cedirà i que tornarà a prohibir el desembarcament de l’Open Arms. La ministra de Defensa italiana planta cara a Salvini i reclama l’entrada del vaixell per humanitat. “Hi ha confusió entre el que Salvini insisteix a dir i el que els ministres li permeten fer”, ha dit Richard Gere.

Per la seva banda, el primer ministre Giussepe Conte, assegura que Salvini ha tergivessat les seves propostes en matèria migratòria. Li recrimina, ha dit, “L’enèssima” deslleialtat. Recordem que aquesta mateixa setmana el Senat del país transalpí hi va votar en contra de la moció de censura impolsada contra Conte per Salvini.

Pel que fa a la resta d’Europa, la Comissió Europea ha activat negociacions. El govern espanyol està disposat a participar en un repartiment equilibrat dels migrants. Així ho ha confirmat La Moncloa. Diu que s’està cercant una solució comuna, ordenada i solidària.

15/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris