X

El Govern vol fomentar l’autoconsum d’energies renovables en zones turístiques

Proposa la creació de comunitats locals d'energia a hotels, edificis públics i habitatges

14/08/2019

El Govern vol fomentar l’autoconsum d’energies renovables en zones turístiques

El Govern proposa instal·lar plaques solars a hotels, edificis públics i llars vulnerables de zones turístiques amb fons de l’impost de turisme sostenible. La Conselleria de Transició Energètica vol fomentar així la creació de comunitats d’energies renovables.

Per això, la conselleria de Transició Energètica presentarà a la comissió d’impuls del turisme sostenible un projecte per crear comunitats locals d’energia, que permetin instal·lar plaques solars amb doblers de l’impost a hotels, edificis públics i habitatges, sobretot als més vulnerables. Aquestes comunitats són una aportació de llei balear de canvi climàtic.

Generar energia neta en grup i no de manera individual fa més eficient el cost i la quantitat d’energia que s’utilitza. La implicació del sector hoteler serà determinant perquè podran continuar produint energia, malgrat que estiguin tancats en temporada baixa.

Els ajuntaments interessats podran presentar un projecte per participar en el pla pilot, que tendrà una durada de tres anys. Una part de l’excedent d’energia es destinarà a llars vulnerables de la zona que no participen en el projecte. Dels 21 milions de pressupost, 16 serien aportats per l’impost de turisme sostenible i els 5 restants pels participants.

Els projectes privats seran subvencionats en un 80 per cent i els públics o de llars vulnerables en un 100 per 100.

14/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris