X

Xavier Mandicó convida els discapacitats a gaudir de l’esport

L'esquiador patí les conseqüències de l'exposició constant a la neu, cosa que li provocà ceguesa

10/08/2019

Xavier Mandicó convida els discapacitats a gaudir de l’esport

Xavier Mandicó, esportista professional, quedà cec fa més de 20 anys. L’esquiador patí les conseqüències de l’exposició constant a la neu, cosa que li provocà ceguesa. Ara practica surf de vela acompanyat d’un guia i empodera les persones amb discapacitats a gaudir de l’esport amb normalitat.

Per sentir l’oratge, l’emoció i l’adrenalina que provoca l’esport no cal veure-hi. Tan sols cal sentir-ho, palpar-ho. Això ho sap bé Xavier Mandicó. Cec des de fa dues dècades l’esportista ideà un sistema per practicar surf de vela i altres esports nàutics mitjançant un mètode on es connecten un monitor i windsurfista a través d’emissores de radiofreqüències protegides amb fundes d’aquaparc.

Mandicó, que fou esportista d’elit abans de perdre la vista, realitzà l’any 2006 una travessia de 100 quilòmetres en una durada de set dies i set etapes. Ara s’embarca en una nova aventura pionera i única on el sentit de l’oïda es convertirà de nou en el sentit de la vista.

Des de l’estació nàutica d’Alcúdia, Xavier compta amb la col·laboració de dos companys molt especials: els seus ulls dins la mar, que l’acompanya en les peripècies marítimes, però també el seu guia “Maó”, un homentage a la terra d’aquestes illes.

10/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris