X

Josep Ramon Cerdà, nou director del Teatre Principal de Palma

El dramaturg s'incorpora al càrrec qüestionat per haver estat nomenat sense concurs previ

08/08/2019

Josep Ramon Cerdà, nou director del Teatre Principal de Palma

El Teatre Principal de Palma ja té nou director. Es tracta de Josep Ramon Cerdà, professor de llengua i literatura, director teatral i dramaturg. El patronat de la Fundació Teatre Principal l’ha designat avui a proposta de la consellera insular de Cultura, Bel Busquets (Més). Ha rebut 5 vots a favor, 2 en contra i una abstenció.

Cerdà s’estrena al càrrec amb aplaudiments del sector escènic, però també amb crítiques del propi sector i de l’oposició per haver estat nomenat sense concurs previ.

La consellera insular ho ha justificat perquè així el teatre no patirà una aturada en la gestió del dia a dia. No obstant això, Cerdà ha assumit el càrrec sense tenir encara un projecte de direcció, tal com ha reconegut a la roda de premsa posterior a la reunió del patronat.

Davant dels mitjans, Cerdà ha desglossat un decàleg de les que seran les seves línies mestres a l’hora de redactar el projecte de direcció del teatre. Segons ell, es mantindrà una continuïtat amb la renovació iniciada per l’exdirector Carlos Forteza, però amb alguns matisos: hi haurà més producció pròpia, més presència a les escoles i més paritat a favor d’actrius i directores. També vol millorar la comunicació amb el públic i segmentar millors les audiències a què es dirigeixen.

La programació del Principal ja està tancada fins al desembre. A partir del gener es podrà veure quin gir emprèn el teatre amb aquesta nova direcció.

 

Coneixedor del sector públic

Cerdà no és aliè al sector cultural. Entre 2007 i 2011, durant el segon Pacte de Progrés, va ser el delegat del Govern per a les arts escèniques.

També va ser representant entre 2010 i 2011 del Govern al Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música, un òrgan que depèn de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

A més, va dirigir l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) entre 2015 i 2017, fins que el varen imputar pel cas Contractes de Més per Mallorca. Un sumari judicial que va ser arvixat el passat març.

Poc després de la seva sortida de l’IEB fa dos anys, i combinant els seus coneixements com a dramaturg i professor d’institut, va assumir els programes educatius del Principal de Palma. A partir d’avui liderarà un teatre del qual n’és bon coneixedor.

 

 

08/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris