X

La qualitat de l’aigua des Caló d’en Serral és insuficient, segons la Conselleria de Salut

Vesins, banyistes i empresaris asseguren que estan tranquils perquè la qualitat de l'aigua és òptima

07/08/2019

La qualitat de l’aigua des Caló d’en Serral és insuficient, segons la Conselleria de Salut

Es Caló d’en Serral és l’única platja d’Eivissa i Formentera amb uns estàndars de qualitat insuficients, segons l’estudi de la Conselleria de Salut del 2018. Aquesta petita cala, situada a la badia de Portmany però que pertany a Sant Josep, no arriba a un quilòmetre d’extensió i és una de les zones de l’illa envaïda pels turistes estiu rere estiu i que, a l’hivern, queda pràcticament deserta.

No obstant l’estudi de la Conselleria, vesins, banyistes i empresaris asseguren que estan tranquils perquè la qualitat de l’aigua és òptima. En anys anteriors, sembla que hi havia taques no gaire agradables. Segons ha explicat el concessionari del servei de les hamaques, el passat mes de juny va rebre els resultats d’un estudi que va demanar a un laboratori i que certificaven que la qualitat de l’aigua és bona.

L’Ajuntament de Sant Josep no tenia constància d’aquest estudi de la Conselleria. Les causes de l’estudi negatiu poden ser, segons han explicat, que coincidís amb algun vessament des de la depuradora de Sant Antoni o a causa d’un mal tractament dels residus que generen les embarcacions. Des del Consistori han remarcat que és apta per al bany.

07/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris