X

El ple de Llucmajor vota si els partits polítics han de justificar les subvencions que reben

Si s'aprova la proposta del govern municipal, les formacions només retran comptes si el plenari els ho demana

07/08/2019

El ple de Llucmajor vota si els partits polítics han de justificar les subvencions que reben

El ple vota avui vespre si els partits polítics del poble han de justificar les subvencions que reben cada mes.  L’equip de govern proposa una modificació de la normativa pressupostària de l’Ajuntament per tal que les formacions polítiques amb representació municipal no hagin de presentar la justificació d’aquestes despeses.

La formació MÉS per Llucmajor denuncia que, amb el canvi normatiu que proposa el nou govern municipal, la interventora no tendrà control sobre aquests doblers públics.

Al seu parer, hi haurà una doble vara de mesurar, perquè les associacions culturals o esportives que també reben fons municipals, sí que hauran de justificar-ne totes les despeses. En canvi, els partits seran els únics exempts d’aquest requisit.

L’equip de govern, format pel PP, Ciutadans, Llibertat Llucmajor i ASI, justifica la decisió dient que necessiten treure càrrega de feina a la intervenció municipal per tal de prioritzar altres projecte.

A més, el regidor d’Economia de Llucmajor, Alexandro Gaffar, afirma que la Sindicatura de Comptes serà qui vigilarà aquestes subvencions. Gaffar afegeix que els partits hauran de retre comptes davant l’Ajuntament només si algun regidor ho demana el ple i la proposta es vota a favor.

A Llucmajor, cada grup polític municipal rep cada mes 400 euros fixos i 75 euros addicionals per cada regidor que tenen. Aquests doblers serveixen per pagar el lloguer de les seves seus, material fungible o la benzina per moure’s entre les diferents localitats del municipi amb més superfície de les Balears.

En cas que no els gastin tots, a finals d’any han de tornar a l’Ajuntament la quantitat restant.

07/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris