X

Ciutadans demanarà al Congrés que es contractin més funcionaris per a les presó de Palma

El partit s'ha reunit amb un grup de funcionaris del centre penitenciari de Palma

06/08/2019

Ciutadans demanarà al Congrés que es contractin més funcionaris per a les presó de Palma

Ciutadans demanarà al Congrés si contractaran més funcionaris de presons tant a Palma com a la resta d’Espanya. La formació taronja ha presentat quatre preguntes per al ministre de l’Interior en funcions sobre l’estat dels centres penitenciaris de l’Estat i, sobretot, pel de Palma.

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Joan Mesquida, vol saber si el ministre sabia de la conflictivitat a la presó de Palma, després que Diario de Mallorca publicàs el passat dissabte que un grup de reclusos va causar una brega multitudinària que va acabar amb sis presos en aïllament.

També demanaran si preveuen investigar les situacions de violència o si reduiran el dèficit de personal de les penitenciaries, que ells xifren en 3.400 funcionaris.

La formació taronja s’ha reunit amb un grup de funcionaris del centre penitenciari de Palma de l’associació Tu abandono me puede matar. El portaveu a Palma de l’entitat, Antonio Gutiérrez, ha reclamat més personal, més mitjans i més formació. A més, han denunciat que la presó de Palma té una capacitat de mil presos i que, en canvi, n’hi ha 1.300.

06/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris