X

Protesta antitaurina per demanar que no se celebri la correguda del divendres a Palma

Una trentena d'animalistes s'han concentrat a la plaça de Cort per demanar a les institucions que suspenguin l'espectacle

05/08/2019

Protesta antitaurina per demanar que no se celebri la correguda del divendres a Palma

Una trentena d’animalistes ha protestat avui matí davant de l’Ajuntament de Palma per demanar que se suspengui la correguda de bous prevista per a divendres al Coliseu Balear.
La protesta ha transcorregut de manera pacífica i ha comptat amb molts efectius de seguretat, atesa la presència del rei al Palau de l’Almudaina. Durant la concentració s’han sentit càntics com “Mallorca no assassina, Mallorca antitaurina” o “La tortura no és cultura”.

Els manifestants han reclamat a les institucions públiques que evitin la celebració de la correguda mitjançant l’aplicació estricta de la normativa legal, tant la d’àmbit estatal com els articles no derogats de la llei de toros a la balear. En concret, volen que es vigili que no hi hagi menors dins la plaça de bous i que no hi venguin begudes alcohòliques.

La concentració antitaurina arriba després que el passat divendres un grup d’inspectors de l’Ajuntament de Palma revisàs les instal·lacions del Coliseu Balear. Encara no se sap quan estaran enllestits els informes dels tècnics de Cort.

Encara resta pendent la revisió de la infermeria i el quiròfan de la plaça. La Conselleria de Salut ha confirmat que els seus inspectors encara no els han inspeccionat.
Per la seva part, els organitzadors de la correguda, que no han fet declaracions a IB3, asseguren que tenen tots els papers en regla per celebrar l’espectacle.

05/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris