X

Els veïnats del Secar de la Real demanen solucions pel campament de xaboles del Riskal

La majoria dels inquilins són romanesos qeu es dediquen a la venda de ferralla

04/08/2019

Els veïnats del Secar de la Real demanen solucions pel campament de xaboles del Riskal

Els veïnats d’uns pisos del Secar de la Real demanen solucions a l’Ajuntament de Palma per la presència, fa ja uns anys, de persones que viuen a barraques al solar de davant. Aquests inquilins, la majoria romanesos que es dediquen a la venda de ferralla, surten del poblat per la carretera d’establiments amb el perill que això comporta.

Aquest és l’assentament de barraques il·legal que hi ha al carrer que va cap a Establiments, a prop del complex Riskal. Hi viuen unes 50 persones, entre elles infants i nadons. Des que va començar-ne la instal·lació fa 6 anys, el conjunt de cabanes ha anat en augment. Els veïnats de la primera línia del del bloc de pisos temen per la seguretat pròpia i de les persones del poblat.

Segons els veïnats, l’Ajuntament els ignora i la propietat del solar no vol en saber res.

El programa de la Creu Roja

Un dels objectius d’un programa de millora de les condicions de vida de persones que viuen als assentaments com el d’Establiments és posar en contacte els veïnats amb els habitants d’aquestes barraques. Un programa de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma que gestiona la Creu Roja. El perfil que més hi abunda són families de nacionalitat romanesa que es dediquen a la recollida i venda de ferralla.

La Creu Roja hi acudeix regularment des de l’abril i fins a l’octubre. No només aquí sinó també en aquest solar, aquí, al parc de sa Riera de Palma on viuen 7 persones. El programa preveu dues línies d’actuació, una de mediambiental i una altra de salut.

A Palma hi ha una vintena d’assentaments irregulars en els que viuen unes 200 persones. La majoria rebutja els centres socials oficials i s’estimen més viure en aquestes condicions d’exclusió i no compartrir espai amb altres indigents amb problemàtiques diferents.

04/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris