X

El Govern adjudica el servei d’autocars del TIB a Mallorca

Tota la flota de vehicles es renovarà i només un 5% funcionarà amb derivats del petroli

31/07/2019

El Govern adjudica el servei d’autocars del TIB a Mallorca

El Govern ja ha adjudicat el servei d’autocars del TIB a Mallorca. El Consorci de Transports de Mallorca ha donat a conèixer quines empreses cobriran el servei d’autocars públics per carretera de l’illa els propers deu anys. Després d’un procés d’adjudicació llarg, el Govern espera que la nova folta estigui operativa a començaments de la propera temporada turística. Però això, dependrà de la resolució dels recursos administratius pendents.

La posada en funcionament de les noves concessions a Mallorca del servei públic d’autobús per carretera suposarà la renovació de tota la flota de vehicles. Només un 5% funcionarà amb derivats del petroli. Segons el Govern, els usuaris notaran canvis com la millora de les connexions. Les freqüències s’incrementaran més d’un 50% i millorarà l’accessibilitat. El conseller de Mobilitat, Marc Pons, ho considera “una petita revolució en matèria de transport públic a Malloca”.

El concurs públic divideix la xarxa en tres zones, cadascuna per una empresa diferent. La zona nord de l’illa ja es va adjudicar el mes passat a l’empresa Martín. A les altres dues, la millor oferta va ser la de Transabús. Però la mesa de contractació va considerar que el preu era temerari, és a dir, tan baix que podia suposar problemes per complir el servei. Segons la Conselleria de Mobilitat, l’empresa no ha pogut justificar l’oferta.

Finalment, avui s’ha anunciat que aquestes dues zones que quedaven s’han adjudicat a Moventis Mallorca i Barcelona Transport, les dues participades per empreses mallorquines. Les tres adjudicacions sumen un import de 479 milions d’euros durant els pròxims deu anys.

“Queda un termini de presentació de recursos per part de les empreses que no han estat adjudicatàries, i en el moment en què aquesta part quedi resolta, es firmaran tot d’una els contractes”, ha explicat Pons. El procés ja du un endarreriment de set mesos respecte del previst inicialment, degut als recursos interposats per les empreses que han perdut el concurs.

31/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris