X

La taula periòdica compleix 150 anys

És més útil del que sembla, s'hi sustenta la vida i ajuda al progrés de la humanitat

27/07/2019

La taula periòdica compleix 150 anys

La UIB impulsa una campanya que vol donar a conèixer la importància de la química per al nostre benestar. Però si pronunciam la paraula química, tal vegada vos ve al cap la dificultat de l’assignatura quan éreu estudiants o la famosa taula periòdica que haguéreu d’aprendre, en recordau algun dels elements?

És més útil del que sembla. Tant que, sobre ella, s’hi sustenta la vida i ajuda al progrés de la Humanitat. Proporciona nous materials i teixits, medicaments per aturar malalties i està present a la música i les arts. Però la química continua sent una gran desconeguda i encara té mala premsa entre els estudiants.

Aquest 2019 se celebra l’Any Internacional de la Taula Periòdica que, tot i que no ho sembli, suma elements any rere any.

Però pot ser en poc temps aquests nous elements puguin ser útils i resoldre problemes actuals. La UIB s’ha sumat a la commemoració dels 150 anys de la taula periòdica amb una sèrie d’activitats que inclouen conferències, una exposició que s’inaugurarà la nit de l’art i fins i tot un joc de cartes per a centres de secundària que es presentarà a l’octubre

27/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris