X

Nous descobriments a les excavacions de Pol·lèntia

Centenars de persones assisteixen a la jornada de portes obertes per conèixer els resultats de la campanya d'enguany

25/07/2019

Nous descobriments a les excavacions de Pol·lèntia

La campanya d’excavacions d’enguany a la ciutat romana de Pol·lèntia se centra en una zona de la ciutat, descoberta l’any 2017, que, es creu, devia ser una illeta de botigues i tallers. Els arqueòlegs creuen que aquesta part de la ciutat es va cremar al voltant del segle tercer i la zona s’ha preservat com una petita Pompeia. Així, hi estan apareixent peces valuosíssimes per entendre com funcionava aquest sector de la ciutat.

Amb motiu de les festes de Sant Jaume, un any més, el jaciment ha duit a terme una jornada de portes obers per donar a conèixer els resultats de la campanya entre la població. Una iniciativa a la qual han assistit centenars de persones.

Enguany, les excavacions s’han hagut de fer sense la subvenció que havia d’aportar el Govern central. 60.000 euros que no han arribat perquè els pressupostos generals no estan aprovats. Així i tot, el consorci de la ciutat romana ha tirat endavant la campanya, que és ja l’edició número 21 del Curs d’Arqueologia romana Antoni Arribas, i en la qual han participat devers 100 arqueòlegs d’arreu del món.

25/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris