X

El gerent de Serveis Funeraris podrà acomiadar personal de manera unilateral

Comissions Obreres considera que només un òrgan col·legiat pot prendre aquest tipus de decisions

12/07/2019

El gerent de Serveis Funeraris podrà acomiadar personal de manera unilateral

El gerent de l’Empresa Funerària Municipal de Palma (EFM) té la potestat a partir d’ara d’ acomiadar personal de manera “unilateral”, segons ha denunciat el comitè d’empresa i el sindicat CCOO en un comunicat.

El comitè d’empresa critica que Unides Podem, MÉS i Vox hagin votat a favor a l’última reunió del consell d’administració de l’EFM perquè el gerent pugui acomiadar a qualsevol empleat, una potestat que requeia fins al moment, de manera exclusiva, en el consell d’administració, que és un òrgan col·legiat.

Davant aquest fet, el comitè d’empresa ha volgut expressar el seu “absolut desacord” amb el fet que un acomiadament pugui ser decidit “de manera unilateral per una persona”, i no per un òrgan col·legiat.

El comitè d’empresa també critica que, excepte en la mateixa reunió del consell d’administració, el comitè d’empresa no va ser informat abans d’aquest canvi, malgrat ser un assumpte de “tanta transcendència”.

Per tot això, reclament al president de l’EFM, Alberto Jarabo, d’Unides Podem, que “reverteixi” la decisió presa “en honor a una major transcendència” en la gestió d’aquesta empresa municipal.

Aquesta decisió també ha causat “sorpresa, estranyesa i decepció” entre els treballadors.

12/07/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats