X

El professor d’arts marcials detingut per abusos a menors no n’està col·legiat

La Federació Balear informa que l'home no té llicència d'esportista ni està col·legiat com a àrbitre o professor de judo

26/06/2019

El professor d’arts marcials detingut per abusos a menors no n’està col·legiat

La Federació Balear de Judo i Esports Associats ha informat avui dimecres que el professor d’arts marcials detingut ahir dimarts per presumptes abusos a menors no té llicència d’esportista ni està col·legiat com a àrbitre o professor de judo ni cap altre esport associat a l’entitat.

Feia almenys tres anys que l’home de 43 anys no tenia llicència ni tampoc no estava col·legiat però va fer de monitor de judo fins fa dues setmanes. Impartia les sessions al poliesportiu de Son Servera. Les feia a un espai cedit per l’Ajuntament gratuïtament pels clubs federats. Tot i que ell, com ha assegurat la Federació Balear de Judo, no ho estava.

El 2016 va ser el darrer any que va entregar el certificat d’antecedents penals que marca la llei per treballar amb menors. Estava net. També feia de monitor en una associació de pensionistes de Cala Millor.

La Guàrdia Civil de Manacor va iniciar una investigació sobre els fets arran de rebre denúncies d’11 possibles víctimes en la qual es va comprovar que el detingut, de nacionalitat espanyola, abusava dels menors aprofitant la seva condició de professor d’arts marcials i guanyant-se la seva confiança per mitjà de regals d’alt valor econòmic. Després els hauria dut a dormir a casa seva, on s’haurien produït els abusos. S’investiga si aquests fets van tenir lloc durant diversos anys en les localitats de Son Servera i sa Coma de Sant Llorenç. Algunes de les víctimes tenen ara una vintena d’anys. La majoria de les víctimes eren de families desestructurades i els serveis socials es varen alertar en veure els regals que rebien els menors.

L’home ho nega tot. Va ser detingut ahir, no ha declarat en dependències policials i demà dijous passarà a disposició judicial. El monitor té tres fills menors d’edat i està separat. Fins el seu arrest treballava a un bar de Cala Millor. Ara ha estat acomiadat

Les diligències continuen obertes perquè se sospita que el nombre d’afectats podria ser major. La Guàrdia Civil ha incitat a la població que si considera que entre els seus familiars es troba algun menor perjudicat pels fets, es posi en contacte amb l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a les dependències de Manacor o a través del telèfon 659 955 168.

26/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris