X

Casado i Rivera rebutgen abstenir-se a la investidura de Sánchez

ERC reconeix nous contactes amb el PSOE i insisteix que no bloquejarà la investidura de Sánchez

20/06/2019

Casado i Rivera rebutgen abstenir-se a la investidura de Sánchez

Des de Brussel·les, on es reuneixen amb els seu grups, Pablo Casado i Albert Rivera han criticat l’acord entre el PSOE i Geroa Bai a Navarra que obri la porta a la Presidència de la Comunitat a la candidata socialista.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat durament Pedro Sánchez per haver “preferit Batasuna de soci” a Navarra. Segons ha dit, en les primeres declaracions que fa des de la ruptura amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, això suposa “trepitjar una línia vermella molt greu”. “El senyor Sánchez no té remei, prefereix Batasuna de soci que als constitucionalistes de UPN o de Ciutadans, això és intolerable”, ha dit Rivera.

Aquest pacte pot comportar que els socialistes aconsegueixin el govern d’aquesta comunitat autònoma si EH Bildu s’absté en la votació i evitar així que governi UPN amb Cs i PP.

En aquest sentit, Rivera ha assegurat que “Navarra ha votat canvi, ha fet fora al nacionalisme de les institucions, però Sánchez prefereix recolzar-se en Batasuna i el PNB”.

Ciutadans va presentar-se a les eleccions autonòmiques de Navarra d’aquest 26M en coalició amb UPN i el PP, i van aconseguir 19 diputats, per 11 el PSOE.

Associant-se amb els 9 de Geroa Bai, llista que inclou el PNB i altres forces menors, i l’abstenció dels 8 d’EH Bildu, el PSOE pot aconseguir una majoria simple suficient per guanyar.

Segons ha dit Rivera, el cas de Navarra implica laimpossibilitat d’abstenir-se per facilitar un govern del PSOE, i ha afegit que es dedicaran a “liderar l’oposició” al Congrés.

El Ministre d’Exteriors en funcions, que ha anat avui al Congrés a recollir la seva acta d’eurodiputat, ha demanat a PP i Ciutadans que s’abstenguin si no volen que la investidura de Sánchez depengui dels independentistes.

Per la seva banda, Esquerra Republicana ha reconegut que ha tengut nous contactes amb el PSOE. La formació independentista insisteix que no bloquejarà la investidura de Sánchez però tampoc li donarà un xec en blanc.

20/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris