X

Empreses i particulars exhaureixen les ajudes del Govern per instal·lar plaques solars

Encara hi ha 700 sol·licitants més en llista d'espera

16/06/2019

Empreses i particulars exhaureixen les ajudes del Govern per instal·lar plaques solars

Més de 700 sol·licitants, entre persones particulars i empreses, han quedat a la llista d’espera de rebre subvencions per instal·lar plaques solars. El Govern va exhaurir la línia d’ajuda per valor d’un milió 800.000 euros, quantitat que servia per subvencionar el 50 per cent del que costa instal·lar les plaques a particulars, i el 40 per cent a les empreses. El Govern ja ha tret una nova ajuda per 1 milió d’euros, però així i tot no bastarà per cobrir les 700 sol·licituds pendents, i previsiblement els nous governants continuaran amb unes subvencions que han rebut una gran resposta per part de la població.

Na Neus i en Jaume han conegut bé l’augment del negoci de les instal·lacions de plaques solars. Un fenomen que a la península ja tenia el camp obert, però que a les Illes ha esclatat en el darrer lustre.

Els clients particulars que acudeixen a rebre els consells d’un instal·lador es troben amb respostes que els encoratgen a fer la passa.

Els particulars caminen cap a l’energia solar, però l’autoconsum també arriba a les empreses. En aquesta empresa concessionària de cotxes de Santa Maria del Camí els comptes ja surten.

Els instal·ladors recorden que els usuaris mai no quedarien sense electricitat si s’exhaurís la potència solar contractada, ja que en aquest cas automàticament es funciona amb la xarxa elèctrica.

16/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris