X

Matas reconeix prevaricació i frau en el cas Son Espases, però no el delicte de tràfic d’influències

L'expresident serà condemnat a una pena de quatre mesos de presó de compliment efectiu. La resta d'acusats ha arribat a un acord amb el Ministeri Fiscal

10/06/2019

Matas reconeix prevaricació i frau en el cas Son Espases, però no el delicte de tràfic d’influències

L’expresident del Govern, Jaume Matas, ha acceptat aquest dilluns davant l’Audiència Provincial de les Illes Balears haver comès un delicte de prevaricació i frau en el marc del cas Son Espases, però no ha admès haver comès el delicte de tràfic d’influències. “Reconec els fets de l’escrit del meu advocat”, ha dit Matas en una breu declaració davant el tribunal.

D’aquesta manera, Matas, serà condemnat a quatre mesos de presó de compliment efectiu per l’intent de manipulació del concurs per a l’adjudicació de l’hospital de Son Espases amb l’objectiu de beneficiar il·lícitament a la UTE liderada per OHL.

El judici, que estava previst per a celebrar-se fins al 30 de juny, es resoldrà en només una altra sessió, datada per a celebrar-se aquest dijous. En aquesta sessió, s’haurà de destriar si el també exministre va cometre el delicte de tràfic d’influències pel qual se li demana un any de presó i una multa de 31,6 milions d’euros.

Amb ell al banc dels acusats, s’han assegut també l’exconsellera de Salut, Aina Castillo; l’exdirector general, Sergio Bertran, i Julio Peinado, de l’empresa que va ser contractada per qualificar les ofertes per a la construcció de l’hospital. La resta d’acusats ha arribat a un acord amb el Ministeri Fiscal.

— Estem treballant per ampliar aquesta informació —

10/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris