X

Alumnes d’Artà reutilitzen les canyes de la torrentada de Sant Llorenç

Han fet palanganes amb la vegetació que arrossegaren les inundacions de l'octubre i les mostren en una exposició

05/06/2019

Alumnes d’Artà reutilitzen les canyes de la torrentada de Sant Llorenç

La torrentada que l’octubre passat inundà el Llevant de Mallorca va arrencar les canyes dels torrents de la zona. Tota aquesta vegetació s’havia de cremar però al CEIP Na Caragol d’Artà decidiren donar-li un altre ús. Així, n’han elaborat palanganes i mostren tot el que han fet en una exposició que és també un homenatge als afectats.

La mostra du per títol “Torrent de vida” i és la culminació d’un projecte educatiu i, alhora, un homenatge a les víctimes de les inundacions. Els dies posteriors a la torrentada, alumnes i mestres del col·legi Na Caragol observaren com havien quedat els torrents de la zona i decidiren donar una vida nova a les canyes que l’aigua havia arrossegat. Així, amb l’ajuda de dos artesans del poble, donaren forma a aquestes petites palanganes, que varen fer, una a una, amb eines creades específicament per treballar amb aquest material.

La part central de l’exposició és una instal·lació, que simula un torrent on estan representades les 13 víctimes mortals de les inundacions. Una tragèdia que, de fet, molts d’aquests infants varen viure en 1a persona.

El proper 14 de juny l’exposició s’instal·larà també a l’espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar.

05/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris