X

El PP reagrupà el 26M el vot conservador que es va fragmentar a les generals

Malgrat recuperar 2.500 vots al Consell respecte 2015, l'abstenció va castigar el PSOE

02/06/2019

El PP reagrupà el 26M el vot conservador que es va fragmentar a les generals

Després de la desfeta del 28 d’abril, les eleccions de diumenge passat van ressuscitar el Partit Popular d’Eivissa. Malgrat empatar a diputats amb els socialistes al Parlament, la victòria als cinc municipis de la llista al Consell va reconciliar els populars amb el seu electorat.

El PSOE va aguantar el pols a Sant Josep i també a Vila. Al Consell, els socialistes recuperen 2.500 vots, però queden molt lluny dels registres aconseguits per Vicent Marí. L’abstenció va aigualir l’efecte Pedro Sánchez.

El PP va aconseguir reagrupar en gran mesura el vot dels conservadors, però la irrupció de Ciutadans a les institucions eivissenques -només ha quedat fora de l’ajuntament de Sant Joan- farà indispensables acords entre els partits de dreta per governar al Consell o a Sant Antoni. Al municipi portmanyí, a més, serà necessari sumar el suport de Proposta per Eivissa.

Una configuració d’aliances en què el PSOE manté que té molt a dir malgrat la caiguda sense pal·liatius de Podem, que perd vots a totes les convocatòries.

Qui no necessitarà socis serà Carmen Ferrer. La primera dona que accedirà a la batlia de Santa Eulària va deixar fora de l’ajuntament VOX i Ciutadans després de sumar més de la meitat dels vots, un èxit comparable al del seu company Toni Marí, ‘Carraca’. El batle més veterà de Balears va sumar la seua sisena victòria a Sant Joan, un feu on el Partit Popular disposaran de deu dels tretze regidors del municipi.

02/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris