X

Presó per a l’empresari mexicà detingut a Palma

Està acusat de diversos delictes de corrupció i de blanqueig de capitals

29/05/2019

Presó per a l’empresari mexicà detingut a Palma

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha enviat a presó preventiva l’empresari mexicà detengut a l’aeroport de Palma. Està acusat de diversos delictes de corrupció i de blanqueig de capitals a Mèxic. El detengut s’ha negat a ser extradit al seu país d’origen.

Alonso Ancira és president de l’empresa Ahmsa, Altos Hornos de México. El seu imperi dins del món de la siderúrgia l’ha fet guanyar-se el sobrenom del “rei de l’acer”. Avui ha declarat per videoconferència des dels jutjats de guàrdia de l’avinguda d’Alemanya. Li ha pres declaració el jutge Santiago Pedraz de l’Audiència Nacional, que ha decretat per a ell presó provisional mentre que es cursa la seva extradició. L’empresari mexicà està acusat de diversos delictes de corrupció i blanqueig de capitals al seu país d’origen. A la sortida, el seu advocat ha negat els fets .

Se l’acusa d’haver causat un dany patrimonial a la companyia estatal Pemex: Petróleos Mexicanos, que hauria comprat a AHMSA una planta de fertilitzants per un sobrepreu d’uns 500 milions de dòlars. Ancira es trobava en crida i cerca per la Interpol i va ser interceptat ahir vespre per la Policia Nacional a Son Sant Joan quan pretenia agafar un avió amb destinació al Canadà.

29/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris