X

Isern: “La meva aposta era continuar 4 anys però no estava en disposició de ser candidat al 2023”

El candidat del PP a l'Ajuntament de Palma renuncia a l'acta de regidor a instàncies del partit

29/05/2019

Isern: “La meva aposta era continuar 4 anys però no estava en disposició de ser candidat al 2023”

Tal i com s’havia anunciat avui dimecres dematí, el número u de la llista del PP a l’Ajuntament de Palma, Mateu Isern, ha comparegut en roda de premsa a l’horabaixa la seva renuncia a ser regidor perquè la direcció del partit considera que si no serà de nou candidat d’aqui a quatre anys, al 2023, és millor “donar pas a persones amb més recorregut polític”.

L’exbatle ha assegurat que el seu abandonament “és una decisió conjunta” adoptada d’acord amb la direcció regional del PP i amb el secretari general estatal, Teodoro García Egea, i ha afirmat que si la instrucció hagués estat que continués, hauria pres possessió de la seva acta de regidor perquè el seu compromís era “continuar per a quatre anys”.

“Em retiraré de la vida política”, ha sostingut Isern, que ha considerat “un fracàs personal” la derrota del PP en les eleccions municipals del diumenge 26 de maig, en les quals va perdre 3 dels 9 regidors que tenia i no ha aconseguit, per “1.000 vots i escaig”, liderar una majoria de dretes. “A vegades un es pregunta per què resulta tan estrany que quan un polític té mals resultats assumeixi responsabilitats”, ha declarat en roda de premsa.

Isern ha recalcat que des que va acceptar la proposta del líder del PP balear, Biel Company, de posar-se al capdavant de la candidatura per a tractar de “recuperar la batlia” de Ciutat, va posar com a condició que la seva permanència no aniria més enllà d’una legislatura, però ha negat que ja estigués pactada la seva marxa en cas que el resultat anés “insatisfactori”. “No hi havia res decidit” i el seu compromís era prendre una decisió en funció dels resultats, ha indicat el candidat, que ha defensat la campanya electoral que ha dut a terme i ha agraït el suport de tots els que li han acompanyat en l’intent.

“Ens ha faltat una mica”, ha lamentat en al·lusió al fet que l’esquerra suma majoria de govern amb un regidor més que el bloc del PP, Ciutadans i Vox.

Ha emfatitzat que “s’ha fet exactament la campanya que s’ha dissenyat en el partit” i ha recordat que treballa en la seva candidatura des de desembre.

“Mai ningú no ha fet una campanya més llarga i amb més intensitat”, ha recalcat l’exbatle, que en 2016 ja va anunciar la seva retirada de la vida política quan ocupava un escó en el Congrés.

29/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris