X

Així s’ha viscut aquesta segona jornada electoral en manco d’un mes

La gran quantitat de paperetes ha fet que no hi cabessin totes dins les cabines

26/05/2019

Així s’ha viscut aquesta segona jornada electoral en manco d’un mes

Aquest 26 de maig ens deixa ja algunes curiositats. Amb 4 urnes, algun despistat hi hagut que no sabia ben bé quantes candidatures havia de triar. N’hi hagut tantes, de fet, que algunes cabines han quedat buides i això ha provocat algun empipament. En qualsevol cas, però, s’acaba avui un procés electoral que, amb dues eleccions en poc temps, ha estat més llarg de l’habitual.

No ha passat ni un mes i els col·legis electorals tornen a parar les urnes. En aquesta ocasió, però, a cada una de les meses d’urnes, n’hi ha quatre. És la primera vegada en vint anys que passa això: així que toca escollir quatre paperetes.

I de varietat n’hi ha hagut tanta que les candidatures no han cabut totes dins les cabines. Així que en alguns col·legis s’ha optat per deixar-les buides. A d’altres, les paperetes d’Europa han quedat a fora i això ha molestat alguns.

En aquest diumenge electoral, són més de 800 mil les persones que decideixen el futur polític de les Illes.D’entre tots ells, més de 38 mil joves que poden participar en unes eleccions com aquestes per primera vegada.

Una vegada presa la decisió, la feina del dia és fàcil per als electors. Però per als membres de les meses, els vocals i el president, els cafès fan preveure un dia i, sobretot, un vespre, molt llargs.

Per això, hi ha ajuntaments que els reparteixen el dinar i el sopar.

La seva feina acabarà una vegada hagin fet el recompte de les 4 urnes. Quan se sàpiga, ja, o almanco s’intueixi, quin serà el rumb polític dels pròxims 4 anys.

26/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris