X

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

L'informe dels lletrats del Congrés ha avalat la suspensió de Junqueras, Rull, Turull i Sánchez

24/05/2019

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

La mesa del Congrés suspèn els quatre diputats independentistes en presó preventiva, després de la inhibició del Suprem i de l’informe dels lletrats de la cambra segons l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

La suspensió ha estat acordada amb els vots a favor del Partit Socialista, el Partit Popular i Ciutadans.  Unides Podem ha demanat més temps i no s’hi ha pronunciat. Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han estat supesos amb efectes des del dia 21 de maig, dia que varen adquirir la condició de diputats.

La presidenta de la Cambra Baixa, Meritxell Batet, ha dit que ha estat la decisió més prudent, més garantista i amb més seguretat jurírica. També ha anunciat que han demanat als serveis jurídics un altre informe per saber com pot afectar aquesta situació el còmput de majories de cara, per exemple, a la investidura de Pedro Sánchez.

Des del PP, la Vicepresidenta Tercera de la Mesa, Ana Pastor, ha dit que s’han perdut diversos dies de manera “innecessària”, ja que ells ja varen advertir que la suspensió s’havia de donar per “imperatiu legal” i que la mesa havia d’adoptar les mesures per a la plena efectivitat de la suspensió.

Per Ciutadans era l’única alternativa que li quedava a Batet i l’acusa d’intentar retardar la decisió. El diputat José Manuel Villegas ha assenyalat que la presidenta de la Cambra “ha estat fent el ridícul” i permitin que “s’humilii els espanyols”. PP i la formació taronja han demanat també la suspensió del sendaor empresonat per la mateixa causa, Raül Romeva, a la mesa del Senat.

24/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris