X

Interceptats 600 kg de cocaïna que es dirigien a les Illes

La droga anava amagada en un fals compartiment a la popa de l'embarcació.

23/05/2019

Interceptats 600 kg de cocaïna que es dirigien a les Illes

La Guàrdia Civil ha interceptat un veler amb més de 600 quilos de cocaïna al sud de la Península. La seva destinació eren les Illes. De fet, el seu armador és resident a Eivissa. La droga anava amagada en un fals compartiment a la popa de l’embarcació.

El veler havia partit de Sud-amèrica i navegava amb destinació a les Illes quan els agents de la Guàrdia Civil l’interceptaren a la costa de Màlaga. Dins del vaixell hi havia els dos tripulants, un home espanyol resident a Eivissa i un altre de nacionalitat lituana. La droga estava amagada a la popa. Els agents, com que sospitaven que la transportaven, obriren un compartiment i trobaren els feixos de cocaïna. En total 600 quilos.

Els dos homes han estat detinguts per un presumpte delicte de tràfic de drogues. L’operació, anomenada RÀBBIT, s’emmarca dins la coordinació europea de fronteres exteriors FRÓNTEX per lluitar contra el tràfic de drogues. Hi han col·laborat l’Equip contra la Delinquència Organitzada i Antidroga de les Illes, i també la policia d’Estònia i el servei duaner francès. La droga requisada ha estat traslladada a la Comandància de la Guàrdia Civil de Palma.

23/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris