X

Declaren davant la jutge dos detinguts pels incendis dels jutjats i el Viver

La investigació continua i s'ha inspeccionat de nou l'edifici ocupat

23/05/2019

Declaren davant la jutge dos detinguts pels incendis dels jutjats i el Viver

En aquests moments, han passat a disposició judicial els detinguts en la investigació per la seva presumpta implicació en els incendis als jutjats d’Eivissa i a l’edifici ocupat del ViverNo hi ha confirmació oficial del nombre total de detinguts en l’operació duta a terme dimarts passat però mitjans i agències han elevat el nombre de dos a tres.

Dos dels detinguts han arribat a la seu provisional dels jutjats, a l’edifici Cetis, escortats per agents de la Policia Nacional i en dos vehicles diferents: el primer a les 16.00 hores i el segon uns quinze minuts després. Els arrestats presten a hores d’ara declaració davant la jutge Carmen Martín, del Jutjat d’Instrucció número 3, a càrrec de la investigació de l’incendi dels jutjats d’Eivissa del passat 21 de gener.

Se’ls imputen els presumptes delictes d’incendi, lesions greu i homicidi imprudent, segons ha confirmat l’advocat d’un dels detinguts.

La detencions es van produir dimarts al matí en un operatiu conjunt dut a terme a Eivissa entre agents de l’illa i efectius desplaçats des de Mallorca, amb suport de l’helicòpter de la Policia Nacional.

El cas està baix secret de sumari, per la qual cosa no ha transcendit més informació.

Els investigadors ja havien apuntat que l’incendi que va calcinar els Jutjats d’Eivissa havia estat intencionat i la delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez, havia assegurat que s’estava cercant els responsables.

Els agents tampoc descarten que l’incendi de l’edifici ocupat del Viver, en el qual va morir una dona i hi va haver deu ferits, també fos provocat, per la qual cosa ara s’intenta esbrinar si tots dos focs estan connectats.

La investigació, però, continua. Efectius de la Policia Nacional han estat en les darreres hores inspeccionant de nou l’edifici del Viver.

23/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris