X

Ciutadella, pionera a Balears en atendre famílies vulnerables amb menors de 0 a 6 anys

Inicia un projecte pilot a Menorca després de l'èxit assolit a Barcelona, on funciona des del 2012

22/05/2019

Ciutadella, pionera a Balears en atendre famílies vulnerables amb menors de 0 a 6 anys

Ciutadella és el primer municipi de Balears a desenvolupar el projecte Paidós, una iniciativa de Càritas Diocesana per a donar suport a famílies en risc d’exclusió social amb menors d’entre 0 i 6 anys. S’habilitarà el centre Es Barracó, ubicat Dalt Sa Quintana, com a espai destinat per a aquestes famílies. Amb l’Ajuda de professionals del sector socioeducatiu, tant de l’ONG com de l’equip d’atenció primerenca i amb el finançament dels departaments de benestar Social i Educació del Consell, es pretén reforçar hàbits i ajudar aquest col·lectiu vulnerable.

La iniciativa neix a Barcelona el 2012 i des de fa anys s’estudia la manera d’implantar-la a Menorca. Es farà de manera pilot a Ciutadella, amb vocació d’expandir-se a la resta del territori. Des de Càritas calculen que aquest servei atendrà una vintena de famílies.

L’objectiu és que el servei serveixi de transició per a aquestes persones i que en dos anys s’hagi normalitzat la seva situació. En un futur, la intenció és adaptar l’escoleta Es Fabiol, actualment tancada, per acollir el projecte Paidós.

22/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris