X

Preocupació dels ajuntaments balears pels retards de Demarcació de Costes

"Hi ha bona voluntat però és un calvari poder aconseguir autoritzacions", segons el batle d'Alcúdia, Antoni Mir

21/05/2019

Preocupació dels ajuntaments balears pels retards de Demarcació de Costes

Preocupació entre els ajuntaments costaners de les Balears pels retards que pateix Demarcació de Costes a les Illes. Un organisme, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, que s’encarrega de gestionar i tramitar tots els projectes en primera línia de mar. El batle d‘Alcúdia, Antoni Mir assegura que “hi ha bona voluntat però la manca de personal du a que sigui un calvari poder aconseguir autoritzacions”.

Els ajuntaments cerquen fórmules per funcionar

Davant aquest fet els municipis han cercat tot tipus de fórmules per evitar que els retards en la paperassa afectin la temporada turística. És el cas de Felanitx: En aquest terme municipal hi ha 5 platges que depenen dels permisos de Costes. Enguany acaben les concessions i per evitar problemes han prorrogat les autoritzacions de l’any passat. Jaume Montserrat, batle del municipi, assegura que “és impossible demanar autorització de Costes, licitar l’adjudicació de les platges i tenir-les muntades pel primer de maig”.

En el cas d’Alcúdia, l’Ajuntament té una concessió sol·licitada pel balneari de la platja urbana.De moment, enguany funciona amb l’autorització de l’any passat, però el batle Antoni Mir, es mostra preocupat pel que pugui passar l’any que ve. “Per enguay està solucionat, però l’any que ve si no se dona aquesta concessió pot donar problemes”, ha assegurat a IB3 Ràdio.

Carta dels ajuntaments del Llevant 

Els ajuntaments de Sant Llorenç, Capdepera, Manacor i Son Servera també han fet arribar la seva preocupació pels retards a la Demarcació de Costes a través d’una carta: en aquest cas volen que es regeneri l’arena que moltes platges varen perdre després del temporal de fa un mes. En una carta conjunta, han trasmés aquesta petició a la Demarcació de Costes.

Els problemes no només es limiten a Mallorca. L’ajuntament d’Eivissa, davant la falta de resposta de Costes, va decidir l’estiu passat arreglar de forma subsidiària l’espigó de Platja d’en bossa. A Sant Antoni, el consistori va demanar fa ja dos anys poder fer un moll a Cala Salada, per evitar que les embarcacions haguessin de carregar enmig de banyistes. Encara esperen contestació.

IB3 Notícies s’ha posat en contacte amb el Ministeri per a la Transició Ecològica. De moment, sense resposta.

21/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris