X

El govern xinés donarà suport a Huawei amb les mesures legals oportunes

Els mòbils Huawei que es fabriquin a partir d'ara no podran incorporar cap de les aplicacions de Google

20/05/2019

El govern xinés donarà suport a Huawei amb les mesures legals oportunes

El cop de Google a Huawei ja ha causat la resposta del govern xinès, que mitjançant el seu portaveu d’Exteriors a fet saber que donarà suport a l’empresa, per tal que prengui les mesures legals oportunes i defensi els seus drets. La decisió arriba poc després que Donald Trump declarés una emergència nacional per prohibir a les empreses estatunidenques fer negocis amb empreses que, suposadament, intenten espiar al país.

Els mòbils Huawei que es fabriquin a partir d’ara no podran incorporar cap de les aplicacions de Google ni descarregar-ne d’altres des de Play Store. El veto no s’aplica als aparells que ja estan al mercat.

La decisió de Google també afecta el sistema operatiu Android amb el qual operen tots els mòbils Huawei. I això no només als terminals nous, sinó que també els vells, que tampoc no podran instal·lar la darrera versió del programa.

Els experts creuen que l’atac a Huawei pot acabar fent que augmenti els preus dels mòbils, tauletes i connexió a internet, ja que l’empresa xinesa destaca com a proveïdor de xarxes 4G per a les companyies principals.

20/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris