X

El vaixell Grande Europa arribarà anit a la badia de Palma

A la seu de Salvament Marítim s'han reunit autoritats balears i espanyoles per coordinar les tasques de remolcament del buc

15/05/2019

El vaixell Grande Europa arribarà anit a la badia de Palma

El secretari d’Estat del Ministeri de Foment, Pedro Saura, i el director general de la Marina Mercant, Benito Núñez, han esta a Palma per a reunir-se amb les autoritats balears, a la seu de Salvament Marítim, per coordinar les tasques de remolcament del buc incendiat anit passada a 25 milles del port de Palma, el Grande Europa, on hi viatjaven 25 tripulants.

En aquests moments, el vaixell està sent remolcat i es preveu que anit arribarà a la badia de Palma. El capità i 10 tripulants continuen a bord. La resta, que havien estat evacuats, ja són a terra i han passat reconeixement mèdic a càrrec del SAMU-061.

També ha arribat l’equip de salvament especialtizat holandès, contractat per la naviliera propietària del vaixell accidentat, Grimaldi Lines, per fer-se’n càrrec de la incidència.

Després d’hores de tasques de refrescament del casc, el Grande Europa ha estat remolcat cap a Palma. Salvament Marítim hi ha activat tots els mitjans disponibles. El buc ha estat segellat per evitar-hi l’entrada d’oxigen que revifi el foc.

Dues patrulleres s’han encarregat de col·laborar en l’extinció i el remolcador Marta Mata el duu a la Badia. Avui capvespre s’hi ha sumat una quarta embarcació i aquesta matinada arriba el Clara Campoamor, especialitzat en actuacions anticontaminació. Des de la delegació del govern espanyol a les Illes s’ha confirmat que no hi ha hagut cap vessament. Una empresa holandesa especialitzada, contractada per Grimaldi Lines, farà les tasques d’avaluació dels danys i de la possibilitat de recuperació del buc i de la mercaderia que transporta.

El Grande Europa du més de 1.800 vehicles a bord. A les 04.00 hores de dimecres ha detectat un incendi i ha enviat el ‘may-day’. Tot d’una s’ha activat l’alerta. Havia sortit des del port de Salern a les 21.00 hores i estava prevista la seva arribada a València avui migdia. Una quinzena de tripulants han estat evacuats i traslladats en una embarcació de la Guàrdia Civil a terra.

Un metge ha confirmat que es troben en bon estat. La resta, juntament amb el capità, han continuat amb les tasques d’extinció. Tot d’una s’ha activat el Pla Especial de Contaminació d’Aigües Marines. La investigació per determinar les causes de l’incendi s’iniciaran quan es doni per extingit.

15/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris