X

Capitania Marítima descarta vessaments contaminants del Gran Europa

El secretari d'Estat de Foment i el director general de la Marina Mercant es desplaçaran avui capvespre a Palma

15/05/2019

Capitania Marítima descarta vessaments contaminants del Gran Europa

La Capitania Marítima de Palma ha confirmat que l’incendi a bord del vaixell Gran Europa està controlat però no el dona per extingit. Descarta, en qualsevol cas, que hi s’hagi produït vessament de qualsevol producte contaminant a la mar tot i que per precaució s’ha activat el pla de prealerta per contaminació marítima (CAMBAL) i la nau anticontaminació Clara Campoamor, que estava amarrada a Almeria, es dirigeix cap a la zona.

“El buc està tancat completament per evitar que hi entri oxigen que pugui revifar el foc”, ha explicat el capità marítim de Palma, José Escalas, pocs minuts després de les 14.00 hores en una compareixença de darrera hora davant els mitjans de comunicació. Escalas ha explicat que les embarcacions de Salvament Marítim que han auxiliat el buc incendiat l’acompanyen cap a la badia de Palma mentre continuen amb les tasques per “refrescar el casc” tirant-li aigua.

No hi ha cap ferit i en les pròximes hores arribarà un “equip de salvament especialitzat holandès” contractat per la naviliera propietària Grimaldi per fer-se’n càrrec de la incidència, ha explicat Escalas.

Per seguir de primera mà l’operatiu arran de l’incendi al Gran Europa, avui dimecres capvespre es desplaçaran des de Madrid fins a Palma el secretari d’Estat del Ministeri de Foment, Pedro Saura, i el director general de la Marina Mercant, Benito Núñez.

 

1.843 cotxes a bord

Avui dimecres de matinada, després de declarar-s’hi el foc devers les 04.00 hores a 46 km al sud de Mallorca, s’han evacuat 14 dels 25 tripulants que viatjaven a bord del Gran Europa mentre la resta han quedat a bord per ajudar en les tasques d’extinció. Es desconeix si les flames han començat en algun dels prop de 1.843 cotxes que transportava el vaixell des de Salern, a Itàlia, d’on va partir dilluns, fins a València, on tenia previst atracar avui dimecres.

15/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris