X

Artà i Capdepera, satisfets amb l’ampliació del Parc Natural de Llevant

El nou PORN preveu multiplicar per 10 la superfície protegida

15/05/2019

Artà i Capdepera, satisfets amb l’ampliació del Parc Natural de Llevant

La proposta d’ampliació del Parc Natural de Llevant preveu multiplicar per 10 la superfície d’aquest espai que passarà de les 1.600 hectàrees actuals, a més de 16 mil. És el major impuls que s’ha donat mai en aquesta àrea natural. Fins ara, l’àrea d’afectació incloïa les finques públiques de s’Alqueria Vella, es Verger i Albarca, a Artà, i una franja al cap des Freu de Capdepera.

Amb l’ampliació, el Parc incorporarà una gran franja marina i s’entendrà fins als termes municipals de Santa Margalida i Sant Llorenç des Cardassar. Així, s’incorporaran al parc espais d’alt valor ambiental, com les finques de Son Real, sa Canova, es Canons o una part del torrent de na Borges.

L’Ajuntament d’Artà està molt satisfet de la proposta del Govern. Una ampliació que feia anys que esperaven i que creuen que serà beneficiosa per al municipi. A Capdepera, l’Ajuntament ha presentat al·legacions perquè s’exclogui de l’àrea d’ampliació la zona urbana de Cala Mesquida. Però, llevat d’això, el consistori també veu amb bons ulls la proposta.

La península de Llevant constitueix un dels espais naturals mes singulars i interessants de les Balears, per la presència d’una gran diversitat d’hàbitats en un espai petit i on conflueixen zona muntanyosa i costanera.

15/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris