X

Torra al·lega davant el TSJC que la Junta Electora va ser imprecisa en l’ordre de retirar els llaços

Respon al fiscal i la defensa, per desoir l'ordre de la JEC de treure els llaços grocs, però es nega a contestar a Vox per "decència democràtica

15/05/2019

Torra al·lega davant el TSJC que la Junta Electora va ser imprecisa en l’ordre de retirar els llaços

Quim Torra ha declarat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un suposat delicte de desobediència. Durant tres quarts d’hora, ha respost per la querella interposada contra ell per la FiscAlia per desobeir la Junta Electoral central i no llevar els símbols independentistes dels edificis públics de la Generalitat. Torra ha arribat acompanyat dels seus consellers i de dirigents sobiranistes. En la seva declaració, el president català ha apel·lat a la llibertat d’expressió.

En una compareixença posterior al Palau de la Generalitat, Torra ha dit que no podia obeir una ordre que ha qualificat d'”inaplicable” i “en contra de drets fonamentals” com la llibertat d’expressió. Per això, segons ell, el procediment hauria de ser nul. Ha acusat la Junta Electoral d’Il3legal i ha dit que “pagarà el preu que hi calgui”.

El president català també ha demanat que el govern central deixi d’utilitzar les institucions amb intencions partidistes i ha alertat que la “repressió no és el camí”.

Torra ha aclarit que no ha respost les preguntes de Vox per una qüestió de “decència democràtica”.

15/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris