X

La planta d’hidrogen a Cemex estarà en funcionament el 2021

La instal·lació reubicarà 15 dels 88 treballadors de la cimentera acomiadats

07/05/2019

La planta d’hidrogen a Cemex estarà en funcionament el 2021

L’any 2021 és la data marcada per tenir acabada la major planta d’hidrogen de la Unió Europea. Una instal·lació que disposarà de dues plantes fotovoltaiques i que estarà ubicada a l’antiga cimentera Cemex, a Lloseta. Es tracta del projecte Power to Green Hydrogen Mallorca, una planta que produirà i distribuirà hidrogen, una energia neta, que se subministrarà a empreses del Polígon d’Inca, hotels de les badies de Pollença i Alcúdia, busos de l’EMT, així com a ‘rent a cars’ del Polígon de Son Oms.

Un projecte que costarà 50.000.000 d’euros a Acciona, Enagas i Redexis i en què Cemex cedirà els terrenys. Una fita que servirà per descarbonitzar les Balears i lluitar contra el canvi climàtic. Uns reptes que s’ha marcat la comunitat perquè l’any 2050 les Illes s’abasteixin només d’energies renovables. El secretari general d’Indústria, Raúl Blanco, destaca que una mala notícia com el tancament de Cemex es pugui convertir en “una oportunitat”.

La planta d’hidrogen és el principal projecte per a la reindustrialització de Lloseta, després del tancament de Cemex. Un projecte que reubicarà 15 dels 88 treballadors acomiadats amb l’ERO i crearà una cinquantena de llocs de feina més. El batle del municipi, Txema Muñoz, reconeix que no esperava una solució tan ràpida i celebra que almanco part dels treballadors de la fàbrica podran ser recol·locats.

07/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris