X

‘Una insistència infinita’, per Tolo Ramon

L'anàlisi del darrer partit del Mallorca contra l'SportingL'anàlisi del darrer partit del Mallorca contra l'Sporting

05/05/2019

‘Una insistència infinita’, per Tolo Ramon

/RCD Mallorca.

Jugar contra un rival que fa nou partits consecutius que no sense perd, i que encaixa manco gols, va elevar encara més el llistó de la dificultat. Però el Mallorca va encoratjar-se a Son Moix i va tornar a ensenyar, amb molta solvència, els seus galons d’autoritat futbolística. Acabà dominant pràcticament tots els aspectes del joc i va marcar a la darrera jugada del partit encara que va merèixer la victòria molt abans.

L’encontre va ser, com era previsible, de molta dificultat. L’Sporting es va plantar farcit de bons conceptes tàctics i amb dues clares amenaces. La dupla d’atac i el seu joc exterior. Ja al partit de la primera volta els mallorquins varen clavar el genoll per culpa del domini dels jugadors de banda i això s’havia de solucionar. Va ser un dos contra dos a cada costat i va sortir guanyador el conjunt mallorquí. Aridai més Lago Junior varen tenir amenaça en atac i ajudaren defensivament els seus laterals. Aquesta superioritat per defora va créixer fins al final i condicionà, de manera clara, el control del partit.

La dupla atacant asturiana també precisava marcatge i solvència defensiva. La intensitat de Djurdjevic s’havia de neutralitzar amb contundència però també amb una bossa de paciència. El davanter serbi aprofità una desmarcada ben característica per empatar el partit però després d’això va ser neutralitzat amb una eficàcia pràcticament total. Gran participació defensiva de Valjent i Raíllo.

Amb l’empat al marcador totes les decisions de Vicente Moreno varen ser a guanyador. Es va quedar amb un doble pivot de construcció i amb targetes, va posar dos davanters i apostà a la genialitat de Leo Suárez. Tota la fusta al foc.

I a partir d’aquí la batalla del mig del camp va tenir un guanyador de tal autoritat que va esfondrar l’altre equip. Salva Sevilla va destil·lar bon futbol i sapiència de control i Dani Rodríguez es va convertir en un motor impossible de fermar. El partit va acabar amb un atac i gol de manera continuada. Només la mala fortuna va permetre que el segon gol vermell no arribàs fins a una darrera jugada que serví per encendre l’eufòria de tot Son Moix. Fins on arribarà aquest equip?​

05/05/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats