X

Balears, la quarta comunitat amb més casos d’assetjament escolar: tres cada setmana

La major diversitat poblacional de les Illes pot comportar un augment del "bullying" pel "rebuig al diferent" 

02/05/2019

Balears, la quarta comunitat amb més casos d’assetjament escolar: tres cada setmana

Foto: Save the Children

El curs passat es varen registrar 123 casos d’assetjament escolar -tres cada setmana-, segons ha explicat als micròfons d’IB3 Ràdio Marta Escoda, directora de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Educatiu. De fet, les Illes són la quarta comunitat amb més casos de “bullying”. Un fet que, segons Escoda, es pot relacionar amb la major diversitat poblacional que hi ha a l’arxipèlag. “El fet de tenir una població diversa pot ser un indicador que hi ha més rebuig a aquell que és diferent, que és de diferent cultura. És una realitat que diferencia les Illes de la resta de l’Estat”, ha explicat.

Són dades que hem conegut avui, Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar. Així i tot, dades del Govern i de la Universitat de les Illes Balears assenyalen que aquests casos s’han reduït a la meitat en els darrers 10 anys.

L’Institut per a la Convivència i l’Èxit Educatiu és l’organisme encarregat d’assessorar famílies i professorat en la lluita contra el “bullying”. Diu la seva responsable, Marta Escoda, que han notat que cada vegada se’ls demana manco assessorament perquè s’han après els protocols per actuar-hi en contra. L’assetjament a través de les xarxes socials i per missatges mòbils continua sent un focus destacat del problema. Aquí, Escoda, directora de l’Institut, ens recorda la importància del policia tutor per fer d'”àngel de la guarda” dels infants.


 L’assetjament escolar afecta el 15% dels estudiants de l’Estat i només s’investiguen dos de cada deu casos

 

02/05/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats