X

Mobilitzacions a Caracas per forçar Maduro a abandonar el poder

Els veneçolans residents a Mallorca donen suport a la revolta impulsada per Juan Guaidó

01/05/2019

Mobilitzacions a Caracas per forçar Maduro a abandonar el poder

Els veneçolans residents a Mallorca surten al carrer per donar suport a la revolta impulsada per Juan Guaidó. Avui horabaixa, a la plaça d’Espanya, s’han reunit devers 100 persones que portaven banderes i pancartes reclamant llibertat per a Veneçuela. Diuen que estan en contacte permanent amb els familiars que viuen al país i que la majoria està esperançada amb la possible caiguda del règim chavista. Confien que la crisi es resolgui en poc temps i insisteixen que els simpatitzants de Guaidó es mobilitzen de forma pacífica.

Als carrers de Caracas continuen les mobilitzacions per forçar Nicolás Maduro a abandonar el poder. Durant la marxa del primer de maig, l’autoproclamat president interí, Juan Guaidó, ha tornat a demanar a la població que mantengui la pressió als carrers. Convoca els veneçolans a una vaga general i anuncia que continuarà alliberant presos polítics. També demana el suport de totes les forces armades.

En aquesta jornada els ciutadans proMaduro també es mobilitzen a la capital veneçolana. Ahir, el successor d’Hugo Chávez condemnava l’alçament militar i negava haver estat a punt d’abandonar el país.

En les darreres hores, el govern espanyol ha confirmat que el líder opositor Leopoldo López i la seva família estan refugiats, des d’ahir, a l’ambaixada d’Espanya a Caracas.

01/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris