X

Distribuïdors i transportistes amenacen amb no abastir Son Sant Joan a partir de dia 1 de juny

Reclamen a Aena que habiliti un centre de recepció de mercaderies a l'aeroport

24/04/2019

Distribuïdors i transportistes amenacen amb no abastir Son Sant Joan a partir de dia 1 de juny

Els negocis de l’aeroport de Palma podrien quedar sense subministrament de productes a partir de dia Primer de juny. Els transportistes i distribuïdors es neguen a seguir abastint Son Sant Joan sense un centre de recepció de mercaderies. Fa ja més d’un any que el reclamen. Ara es planten: no volen continuar, diuen, exposant els seus treballadors a feines que no els competen.

Distribuïdors i transportistes donen un ultimàtum a Aena: si abans de dia 31 de maig no habilita un centre de recepció de mercaderies a Son Sant Joan, deixaran de fer entregues a l’aeroport. Botigues, bars i restaurants podrien quedar sense subministrament a partir de dia primer de juny. Continuar fent els repartiments com fins ara suposa, asseguren, un perill per als passatgers i per als seus treballadors.

Amb un centre de recepció, a l’estil del que tenen els centres comercials, altres aeroports o com el que, fins i tot, asseguren, hi havia fins fa uns anys a Son Sant Joan, els transportistes evitarien entrar dins pistes i es limitarien a deixar-hi les mercaderies i recollir-les. La distribució dins les instal·lacions de l’aeroport, diuen, ja no és cosa seva.

Afegeixen, a més, que, amb el sistema actual, molts conductors ja es neguen a fer repartiments a l’aeroport. Per poder fer-ho, a més, han de passar un curs específic i l’empresa, en aquest cas, ha de tenir una assegurança de responsabilitat civil per valor de 120 milions d’euros.

Aena insisteix que compleix amb el Pla Nacional de Seguretat i que ha limitat el pes i l’altura dels paquets per evitar incidents.

24/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris