X

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Les autoritats no descarten que es tractés d'una "bretolada" per part de joves amb armes falses

19/04/2019

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Imatge d'arxiu d'un agent de Guàrdia Civil. / EUROPA PRESS

Un avís sobre la presència d’uns joves amb armes a Sineu va causar l’alarma dijous passat al municipi, on es duia a terme la processó de Dijous Sant.

L’avís va provocar que la Policia Local i la Guàrdia Civil es mobilitzessin per a identificar als sospitosos, que no van ser localitzats, si bé diversos veïns van confirmar que els havien vist. Les autoritats no descarten que es tractés d’una “bretolada” per part de joves amb armes falses.

Segons han indicat fonts del Servei d’Emergències a l’agència Europa Press, l’112 va rebre una trucada devers les 23.00 hores d’una persona que informava que uns joves havien vist a uns homes vestits de negre portant armes llargues. L’interlocutor era una persona coneguda de la Policia que després va facilitar les dades de contacte del testimoni.

La Policia Local va parlar amb el testimoni, que va contar que havia vist a uns homes treure armes d’un cotxe i portaven orelleres d’insonorització i la cara tapada i que es van dirigir a la processó de Setmana Santa.

Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil es van mobilitzar per a localitzar als sospitosos i es van entrevistar amb diversos testimonis que van afirmar haver vist als joves encaputxats amb armes en diferents punts de Sineu.

La presència policial va provocar nerviosisme entre els assistents a la processó, si bé la celebració va concloure sense incidents. Per aquest motiu, les autoritats no descarten que tot pogués tractar-se d’una “bretolada” de dos joves amb equipament de ‘paintball’ o ‘airsoft’ i no armes reals. “No es pot prendre a la lleugera, però tampoc crear alarma social”, ha incidit el batle de Sineu, Miguel Gelabert, en declaracions a l’agència Europa Press.

Avui divendres horabaixa, Sineu acollirà la processó del Divendres Sant i la Policia Local està en contacte amb la Guàrdia Civil de la zona per a coordinar la seguretat, segons ha assenyalat Gelabert.

19/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris