X

Imputats del cas Cursach reben l’atestat contra Penalva i Subiran

És la passa prèvia per iniciar una investigació contra el jutge i el fiscal

12/04/2019

Imputats del cas Cursach reben l’atestat contra Penalva i Subiran

El jutge Miquel Florit ha remès als imputats del cas Cursach les converses de Whatsapp entre Manuel Penalva, el fiscal Miguel Angel Subirán i agents de blanqueig de capitals. Arran d’aquests missatges, els investigadors atribuïren una sèrie de delictes a Penalva i Subirán, com la manipulació de les declaracions de testimonis. Ara, les defenses dels imputats han de llegir aquestes mateixes converses i decidir si pensen el mateix que la Policia Nacional, és a dir, que hi ha motius perquè el Tribunal Superior de Justícia investigui Penalva i Subiran. És la passa prèvia abans que es pugui obrir una investigació contra el jutge i el fiscal.

No és l’únic front que té obert Miquel Florit. La defensa de Bartomeu Cursach ha demanat al jutge que decideixi si envia a judici l’empresari de la nit per la causa matriu del cas Cursach o, per contrari, l’arxiva. És la peça principal, la que atribueix al magnat el delicte d’homicidi. Ha expirat el termini perquè sigui considerada una causa complexa i la llei obliga Florit a prendre una decisió.

Mentrestant, el grup Cursach continua la seva activitat. Al maig, obrirà un restaurant nou a la Platja de Palma. La discoteca Megapark va començar ahir la temporada i Titos ho farà demà. El gimnàs Megasport roman tancat des de fa prop d’un any. El grup Cursach assegura que ha entregat tota la documentació a l’Ajuntament de Palma per reparar-ne les deficiències i ara espera la llicència d’obres. Tot d’una la rebin, asseguren des del grup, necessitaran 3 mesos per dur a terme les obres abans de poder reobrir.

12/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris