X

Maó desbloqueja la tramitació de la desnitrificadora i espera posar-la en marxa enguany

Només està a l'espera de Salut perquè l'empresa adjudicatària pugui començar les obres, després de tenir el projecte 6 mesos paralitzat

11/04/2019

Maó desbloqueja la tramitació de la desnitrificadora i espera posar-la en marxa enguany

4 dels 6 pous que analitza cada mes l’Ajuntament de Maó presenten nivells de concentració de nitrats molt per damunt del permès. Per tant, l’aigua dels existents a Cala Llonga, Favàritx, Turó i Llucmaçanes no és apta per al consum. Una situació que no és nova al municipi, però que deixa patent la urgència que té Maó de posar en marxa la planta desnitrificadora prevista a Malbúger. Una instal·lació que va començar a promoure fa dos anys i que ja hauria d’estar en funcionament, però el recurs presentat per una de les dues empreses que s’havien interessat a construir-la ha paralitzat el procediment durant mig any.

La resolució del Tribunal Administratiu Central ha deixat fora del concurs la millor oferta, tot i que l’empresa a la qual finalment s’ha adjudicat, Proveïments de l’Aigua, es compromet a construir la planta per menys diners, 609.000 euros que es pagaran amb l’ecotaxa, i amb menys temps. En lloc dels 7 mesos previstos, 5 i mig. Així que la batlessa confia en veure-la en funcionament en el darrer trimestre de l’any. Primer, però, haurà d’obtenir el vist-i-plau de Salut.

11/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris