X

Ciutadella concedeix la Medalla d’Or pòstuma a Fernando Ortiz

És la setena que atorga el municipi, després de les lliurades a Joan Pons, Pau Faner, Borja Moll, Alfons Medina, Miquel Anglada i al Cercle Artístic

10/04/2019

Ciutadella concedeix la Medalla d’Or pòstuma a Fernando Ortiz

El proper dissabte 27 d’abril l’Ajuntament de Ciutadella atorgarà la Medalla d’Or de la ciutat -a títol pòstum- al cubà Fernando Ortiz Fernández de qui aquest dimecres, precisament, es compleix el 50 aniversari de la seva mort.

L’intel·lectual de Cuba més important del segle XX i un dels antropòlegs americans més reconeguts va passar la seva infància i adolescència a Ciutadella. Aquí va ser deixeble del pedagog Joan Benejam, també fill il·lustre de la ciutat, i hi va fer diversos treballs sobre els costums, els malnoms de Menorca o les festes de Sant Joan. Després es va formar als Estats Units i Itàlia, abans de tornar a l’Havana, on va tenir sempre molt present la seva etapa menorquina.

Precisament, el darrer cap de setmana de mes (del 25 al 28 d’abril) se li dedica a Menorca un simpòsium per donar a conèixer la seva trajectòria.

La medalla d’or a Fernando Ortiz és la setena que concedeix Ciutadella, que durant la democràcia també ha atorgat la màxima distinció municipal al baríton Joan Pons, l’escriptor Pau Faner, el lingüista Francesc de Borja Moll, Alfons Medina, Miquel Anglada i al Cercle Artístic.

10/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris