X

Mallorca s’apunta a l’auge de l’agricultura ecològica

29.400 hectàrees ja són de producció "eco", un 10 per cent més que al 2017

08/04/2019

Mallorca s’apunta a l’auge de l’agricultura ecològica

Creix més d’un deu per cent en un any la quantitat de superfície que es destina a l’agricultura ecològica a Mallorca. Ja hi ha 29.400 hectàrees dedicades a aquest tipus de cultiu, segons les dades de 2018 que ha donat a conèixer el Consell Balear de Producció Agrària Ecològica. A més de la superfície, incrementa també la quantitat d’operadors, amb 669 a l’illa, una xifra que augmenta un 8 per cent respecte del 2017.

L’interés per l’agricultura ecològica va en auge des de 2015, després d’un estancament de diversos anys. El director tècnic del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, Jeroni Vera, explica que, cada vegada, la societat està més conscienciada a l’hora de consumir aquests productes. Aquest canvi d’actitud dels compradors que cerquen productes respectuosos amb el mediambient, conreats sense herbicides ni productes fitosanitaris, és un dels motius pels quals hi ha més pagesos que es dediquen a aquesta activitat. “El consumidor, cada vegada, ho demanda més i, per tant, tan productors com indústries van a fer més aquests tipus de productes”, ha explicat Vera a IB3 Ràdio.

Es tracta d’uns cultius que, en la majoria de casos, es venen al mercat més cars que els cultivats de manera tradicional. Pels productors, els resulta més costós ja que, per exemple, han d’utilitzar llavors i productes certificats. Però, segons Jeroni Vera, si el consumidor els compra directament al productor el preu final no és tan elevat

A tots els interessats, aquest diumenge a Porreres se celebra la tretzena edició de la Diada d’Agricultura Ecològica.

08/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris