X

Balears és la província espanyola on més va crèixer la població l’any passat

Santanyí és on més ha augmentat la població, mentre Escorca, Deià i Puigpunyent n'han perdut

31/03/2019

Balears és la província espanyola on més va crèixer la població l’any passat

Balears és la província espanyola on més ha crescut la població en el darrer any, segons xifres oficials de l’Institut Nacional d’Estadística. Entre 2017 i 2018, ha augmentat un 1.15 per cent la població resident a les Illes. Les dades, però, no són iguals per tot: hi ha municipis on, de fet, s’ha produït una despoblació. Moltes d’aquestes zones perjudicades s’han manifestat avui a Madrid.

Tres municipis al cor de la Serra de Tramuntana han perdut població d’un any per l’altre: Escorca, tenia en acabar l’any 2018 un 2’7 per cent manco d’habitants que al 2017. Deià, un 2.6. I Puigpunyent, un 1.5. El contrapunt el trobam a l’altra banda de l’illa, Santanyí, que és el municipi que més ha augmentat percentualment: un 6.7 per cent, que traduït en habitants, fan quasi 800 habitants més.

A Menorca hi ha 2 municipis amb manco població entre 2017 i 2018: Alaior i Sant Lluís, si bé cap dels dos arriben a l’u per cent.

Pel que fa a les Pitiüses, Santa Eulària va perdre 148 habitants, un 0’9 per cent. Mentre que Formentera en va perdre 64, un 0.5 per cent.

A nivell estatat, les dades de l’Institut Nacional d’Estadística mostren una creixement de despoblació de nombroses províncies de l’interior espanyol, com ara Soria, que ha perdut un 23 per cent de població. Moltes d’aquestes zones perjudicades s’han manifestat avui a Madrid per demanar ajudes a l’Administració per evitar un fenonem que deixa centenars de pobles fantasma arreu d’Espanya

31/03/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats