X

Cort limita la construcció de nous hotels al nucli antic

28/03/2019

Cort limita la construcció de nous hotels al nucli antic

L’Ajuntament de Palma limita la construcció o ampliació de nous hotels i albergs juvenils al centre de Palma. El ple d’aquest dijous ha aprovat definitivament una nova modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística. Només hi han votat a favor els partits del Pacte. L’oposició s’hi ha abstingut. A la pràctica, la modificació del PGOU suposa que edificis de pisos NO puguin reconvertir-se en hotels.

Segons el regidor d’Urbanisme, José Hila, aquesta prohibició se suma a la limitació del lloguer turístic que hi ha a la ciutat amb l’objectiu d’evitar que places residencials es converteixin en turístiques. Una excepció a la norma és que els edificis catalogats amb més de tres plantes i tres-cents metres quadrats, sí que podran ser hotels. Hauran de ser, però, de cinc estrelles. Un fet que ha criticat l’oposició.

El PP i Ciutadans s’hi han abstingut perquè consideren que la norma realment no servirà per frenar la pujada de preus de l’habitatge. Consideren que l’equip de govern és al servei dels hotelers i sostenen que fa demagògia al voltant de l’habitatge social.

Fora del nucli antic, a l’Eixample, no s’hi podran fer nous hotels a carrers de més de vint metres d’amplada. La modificació no afecta la Platja de Palma.

28/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris