X

Empresaris jubilats, mentors d’emprenedors, cerquen dones perquè col·laborin amb ells

El SECOT disposa actualment de 27 homes assessors i només una dona

24/03/2019

Empresaris jubilats, mentors d’emprenedors, cerquen dones perquè col·laborin amb ells

Empresaris jubilats que fan de mentors als emprenedors cerquen dones perquè se sumin a la seva associació i col·laborin amb ells oferint els seus coneixements als que s’engresquen a crear nous projectes. El SECOT, com s’anomena aquest grup de voluntaris sènior, disposa actualment de 27 homes assessors i només una dona.

La meitat de les peticions que reben són de dones emprenedores. Si bé ells, empresaris jubilats i amb molts de coneixements, són capaços d’oferir les eines necessàries per comprovar la viabilitat d’un projecte, s’adonen que els manquen sòcies perquè els ajudin. Asseguren que la manera de treballar i de pensar de les empresàries difereix de la dels homes.

Però adaptar-se a la realitat social no és senzill. Quan aquests homes, empresaris de renom, dirigien alts càrrecs, poques dones ocupaven llocs de directives a les empreses.

Cada any reben devers 60 peticions d’emprenedors, la meitat iniciatives d’homes i l’altra meitat de dones. És el cas de na Joana, ella s’ha dedicat a la sanitat, ha treballat a Nacions Unides, i ara vol emprendre un projecte que beneficiï les dones africanes: que les tecnologies les ajudin a ser més independents. Començaran a Etiòpia. Els seus mentors de SECOT l’ajuden amb l’assessorament empresarial.

A les Balears aquesta associació de voluntaris es va crear el 2012. També els seus mentors estan en formació contínua per adaptar-se a l’actualitat i a les peticions dels joves emprenedors.

24/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris