X

L’Entesa des Mercadal torna a reclamar que no es construeixi cap edifici al Pla de Fornells

El partit presentarà una moció per instar el Govern a no incloure cap nova edificació

22/03/2019

L’Entesa des Mercadal torna a reclamar que no es construeixi cap edifici al Pla de Fornells

Continua la polèmica per la reforma del Port de Fornells. L’Entesa des Mercadal i Fornells acusa l’Ajuntament i el Govern de no fer cap passa en les darreres setmanes per negociar la possibilitat de no construir un edifici on hi havia el restaurant Es Pla. S’inclou a la segona fase de la reforma del port una edificació de 200 metres quadrats on en principi s’havia d’obrir també una cantina. Finalment es va retirar el projecte de restauració, però es manté la construcció d’un edifici de nova planta amb oficines, magatzems i banys. Fa un mes l’Entesa des Mercadal fa forçar un ple extraordinari amb la proposta d’aprovar un acord que instés al Govern a fer marxa endarrere i a incloure aquesta demanda en el període d’al·legacions establert.

L’Entesa assegura que finalment la proposta es va deixar damunt la taula perquè l’equip de govern es va comprometre a continuar la negociació amb Ports. El partit es queixa que ningú ha mogut un dit des de llavors. Per això tornarà a presentar el text en el proper ple.

El 6 de febrer el Parlament va acordar instar a Ports eliminar del projecte de reforma la nova edificació previst as Pla. El batle des Mercadal, Xisco Ametller, rebat totes les acusacions de l’Entesa. Diu que sí que continua la negociació. Posa com a exemple una reunió amb veïns i entitats, en la que hi havia membres de l’Entesa. El batle no sap què votarà a la moció. Explica que a ell no li fa “cap il·lusió” l’edifici però que hi ha d’haver serveis al port i defensa que en cap obra hi havia hagut tant diàleg com en aquesta de Fornells. El projecte ja no es troba en exposició pública i està pendent de l’informe preceptiu de Medi Ambient, diu el batle, que recorda que la Junta Local només va demanar que no hi hagués cantina però no es va oposar a l’edifici.

22/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris