X

Capturen en mig any 126 exemplars de serps invasores a Sineu

Els alumnes de l'Institut han presentat els resultats del seu estudi sobre la plaga

20/03/2019

Capturen en mig any 126 exemplars de serps invasores a Sineu

Durant la primavera i l’estiu de l’any passat es varen capturar a Sineu 126 exemplars de serps al·lòctones i totes, menys dues, eren de ferradura. És una de les dades que es desprenen de la investigació que han fet els alumnes de l‘Institut de Secundària del municipi, els resultats de la qual es varen presentar ahir. L’estudi ha durat cinc mesos i s’ha fet com a projecte d’aprenentatge-servei, de tal manera que el dossier que han el·laborat s’ha posat ara a disposició de l’ajuntament sineuer i de la conselleria de Medi Ambient.

L’estudi realitzat pels alumnes es pot veure en una exposició que han instal·lat a l’entrada del centre. Han fet disseccions d’exemplars trobats, tallers de construcció de gàbies per capturar-les i estudis de les seves preses i del seu hàbitat. També han documentat, un per un, cada exemplar trobat durant el darrer any al terme municipal i ho han plasmat en un mapa.

És la primera vegada que es fa a Sineu un estudi sistemàtic d’aquesta problemàtica ambiental. Gràcies a la tasca d’aquests joves, l’Ajuntament disposa ara de dades científiques sobre l’afecció de la plaga. També han elaborat un tríptic que es repartirà entre els veïnats amb informació de com actuar si troben una serp i com diferenciar les espècies endèmiques de les invasores. N’han editat 2.000 exemplars.

L’exposició romandra instal·lada 3 setmanes i s’hi organitzaran visites per a alumnes d’altres centres. També es podrá veure durant la fira de maig.

 

20/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris